lauantai 13. helmikuuta 2016

Siemenhelmistä sormuksia ja rannekoruja


 Tässä viime aikoina olen väsäillyt yhtä sun toistakin (suurin osa toimimattomia ideoita jo syntyessään) korua, ideoiden aina vaan uutta.
Nyt tässä sitten päätin opetella uuden tavan punoa helmiä. Kokeilin siis tiiliseinä-tekniikkaa, jossa helemet muodostavat aavistuksen epätasaisen reunan. Helmet ovat siis päälleikkäin niin, että kaksi helmeä ovat aina seuraavan kerroksen helmen kanssa osittain päällekäin.

Tämä tekniikka on yllättävän paljon aikaa vievää. Tuon mustavalkoisen rannekorun tekemiseen meni n. 3,5h vaikka näyttääkin kovin yksinkertaiselta. Ajan kulu johtuu pitkälti siitä, että lanka menee saman helmen useamman kerran läpi, ja tekee punoksesta siis tukevan.

Käyttämieni siemenhelmien koko vaihteli paljon, joka johtui siitä etteivät ylety ihan parhaimmalle tasolle laadun suhteen. Mutta ovat silti huomattavan paljon parempia kuin esim. kiinasta tilatut.
Lankana käytin Tohon vahattua helmilankaa.


Päätin myöhemmin kokeilla miten tuo tekniikka toimisi sormusten teossa. Onnistuihan se. Helmien vain pitää olla huomattavan paljon pienempiä. Rannekorussa voi käyttää 4mm siemenhelmiä, mutta sormuksessa niiden täytyy olla 2mm, jottei siitä tulisi liian paksu ja leveä.



Ilostutin myös itseäni tekemällä fimomassasta riipuksia ja riipuspohjiin sopivia koristelevyjä.
(Ei suinkaan huomaa, että pidän kissoista ja olen pelannut biljardia joskus?)


2 kommenttia: