tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kuparilankaa ja Art deco-tyyliä

Art deco oli ensimmäisen ja toisen maailman sodan välissä esiintynyt tyyli, eritoten koristeluissa. Se myös levisi vaikuttamaan mm. arkkitehtuuriin ja taiteeseen, mutta myös koruihin ja asusteisiin.
Art deco sai vaikutteita muinaisista ja eksoottisista kulttuureista, muun muassa Egyptistä, Kiinasta ja Japanista.
Art deco -tyylissä suosittiin geometrisia muotoja. Suosittuja muotoja olivat: portaat, säteet, kuusikulmiot, sik-sak-viivat, ovaalit ja ympyrät.
Sommitelmat olivat vahvoja ja runsaita, Koristeellisuus oli tyypillistä tyylisuuntaukselle.
Art decon värimaailma muodostui värien kolmisoinnusta sekä voimakkaista värikontrasteista, esim. kylmän ja kuuman vastakohtaisuudesta.

Tässä korussa on muotoina käytetty pyöreitä ja särmikkäitä muotoja. Pyöreys on suoraan kuparilangasta, ja fasettihiotut helmet ovat särmikkäitä.
Korvakoru-tapit eivät oikein istu koruihin, mutta en löytänyt mistään kuparin värisiä (pitänee selailla nettikauppoja) versioita samoista, tai edes korvakorukoukkuja kuparisena!

Kuvassa taka-alalla on hopealangasta ja kuparista muotoiltu sormus, tämä on tehty samalla mallilla kuin muutaman postauksen takainenkin versio. Tässä on vain käytetty kahta eri sävyä. Ja ehdottomasti "kauniimpi" kuin pelkästä hopeoidusta tehty versio.
Tai ainakin omaan silmään se on kauniimpi.


Tämä taas on elämänpuu-riipus joka sai alkunsa vääntyneistä kuparilangoista. Jotenkin nekin oli hyödynnettävä. Ja tässä on lopputulos.
Puun lehdet ovat tehty useammasta erilaisesta lasihelmestä, mukana on myös fasettihiottua helmeä sekä myös siemenhelmiä yms.


1 kommentti: